Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Közlekedés - közlekedésbiztonság képes leírás - Közlekedésbiztonság.tlap.hu
részletek »

Közlekedés - közlekedésbiztonság - Közlekedésbiztonság.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kozlekedesbiztonsag.tlap.hu » Közlekedés - közlekedésbiztonság
Keresés
Találatok száma - 5 db
Közlekedés - Wikipédia

Közlekedés - Wikipédia

A közlekedés személyek és áruk szállítását különböző műszaki eszközökkel végző gazdasági, szolgáltató tevékenység. Ágazatai: közúti közlekedés, vasúti közlekedés, légi közlekedés, vízi közlekedés (hajózás), sodronykötélpálya (libegő), vezetékes szállítás. Térszerkezetét tekintve lehet: helyi (városi), helyközi, elővárosi, távolsági, kontinentális és interkontinentális. A közlekedés azon intézmények és eszközök összessége, amely személyek, javak és hírek szállítására szolgálnak, céljuk üzleti érdekben, művelődési vagy politikai tekintetben szükséges kapcsolatokat lehetővé tenni. Azért, hogy a közlekedés rendeltetésének megfelelhessen szükséges közlekedési eszközöket (utak, hajók, vasutak) létesíteni és közlekedési intézményeket (posta, távíró, vasút, hajózás, repülés) felállítani.

Közlekedésbiztonság

Közlekedésbiztonság

Az 1960-ban alapított Országos Kriminológiai Intézet a Magyar Köztársaság Ügyészségének tudományos, kutató és képzési helye. Feladatunk a bűnözés kutatása, a kriminológia, a kriminalisztika és a büntetőjog-tudományok elméletének és gyakorlatának fejlesztése, továbbá a kutatási eredmények hasznosításának elősegítése. Munkánk során arra törekszünk, hogy kutatásaink valósághű ismereteket nyújtsanak a döntéshozók és a gyakorlat számára, az igazságszolgáltatás segítése és a bűnözés mérséklése érdekében.

Közlekedési kollégium

Közlekedési kollégium

A 21. század evidenciája a különböző közlekedési eszközök robbanásszerű térhódítása a társadalmi tér minden színterén ami kihatással van az emberi élet valamennyi szakaszára a születéstől a halálig. A közlekedés nem szűkíthető le pusztán műszaki, technikai, szabályozási kérdésekre. A kiindulás a homo sapiens- a tanuló és tanítandó ember- aki irányítója, mozgatója használója vagy szenvedő alanya ennek a műszaki technikai fejlődésnek. Önkormányzat

Közlekedéspolitika

Közlekedéspolitika

A címben jelzett igen széles merítésű témakör egyes kiemelt csomópontjait a cikk három blokkban tárgyalja. Az első kérdéskört a fenntarthatóság elveinek a közlekedéssel kapcsolatos általános megfontolásai képezik, a második blokk néhány, a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésével kapcsolatos kritikai megjegyzést foglal össze, a harmadik rész pedig javaslatokat mutat be a felismert hiányosságok kiküszöbölésének szándékával.

Szuper És Társai - Ügyvédi Iroda

Szuper És Társai - Ügyvédi Iroda

Segítségre van szüksége? Nem tudja, mi vár Önre? Forduljon a Szuper és Társai Ügyvédi irodához. Ittas vezetés? Nem kell egyedül megjelennie a bíróság előtt. Mi segítünk. Az ittas vezetésért bizony komoly büntetés is járhat, mint például a jogosítvány bevonása, a közmunka, pénzbírság, utánképzés. Kérje segítségünket. Szakterületünk csak és kizárólag az ittas vezetésre specializálódott, így biztos, lehet benne, hogy a legjobb ügyvédi irodát fogja választani. Felkutatunk mindent, ami enyhítő, vagy éppen mentő körülmény lehet, és így még az is elérhető, hogy Ön mentesüljön minden következmény alól, ami az ittas vezetés büntetésével járhat. Keressen minket bizalommal. Bízza ránk az ügyét!

Tuti menü